MMil põrunud Brasiilia plaanib kannapööret

Karl Mihkel Eller
Copy
Brasiilia koondise senine peatreener Tite (paremal) pani ameti maha pärast MMi veerandfinaalis Horvaatialt saadud kaotust.
Brasiilia koondise senine peatreener Tite (paremal) pani ameti maha pärast MMi veerandfinaalis Horvaatialt saadud kaotust. Foto: ADRIAN DENNIS/AFP/Scanpix

Brasiilia jalgpallikoondis läks Kataris toimunud MM-finaalturniirile vastu ühe favoriidina, kuid kuna oodatud edu ei saavutatud, siis on kuulujutuveskid hakanud jahvatama, et esmakordselt pärast pea 80 aastast pausi võidakse peatreeneri palgata Euroopast.

Brasiilia langes MMil konkurentsist veerandfinaalis, kui penaltiseerias jäädi alla Horvaatiale. Alates 2016. aastast peatreener olnud Tite pani koheselt ameti maha ning jalgpalliliit pidi hakkama koondisele uut lootsi otsima.

Zinedine Zidane.
Zinedine Zidane. Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT/AFP/Scanpix

Prantsusmaa ajaleht L’Equipe teatab, et brasiillased on võtnud nõuks sõlmida kokkuleppe prantslase Zinedine Zidane’iga. Mängijana 1998. aastal MM-tiitli ja 2000. aastal EM-tiitli võitnud Zidane on Madridi Realis treenerina võitnud kolm korda Meistrite liiga ja kahel korral Hispaania meistritiitli. Ta lahkus Hispaania kuninglikust klubist 2021. aastal.

Briti ajalehe Daily Mail andmetel kandideerivad Brasiilia peatreeneri kohale ka Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel ja Rafael Benitez. Rekordiliselt viis korda maailmameistritiitli võitnud Brasiilial on viimasest meistritiitlist möödas juba 20 aastat.

Pika jalgpalliajalooga riigis on rahvuskoondist seni pea eranditult juhendanud brasiillased. Vaid 1925. ja 1944. aastal on selle rolli saanud üksikuteks mängudeks vastavalt uruguailane Ramon Platero ja portugallane Joreca.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles