Lappi viib Toyota saladused Hyundaisse

Christopher Krutto
Copy
Esapekka Lappi.
Esapekka Lappi. Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Soome rallisõitja Esapekka Lappi vahetas kahe hooaja vahel tiimi ning sõidab tuleval hooajal Toyota asemel Hyundais. Nüüd kinnitas soomlane, et saab mõned Toyota saladused uude tiimi kaasa tuua.

Toyotas pakuti Lappile poolikut hooaega, kuid Hyundais saab temast belglase Thierry Neuville’i järel teine sõitja, kes teeb kaasa täishooaja. Kuna soomlane on juba korduvalt karjääri jooksul tiime vahetanud, siis teeb see uue masinaga harjumise lihtsamaks.

«Nüüd juba tean, mida autolt tahan. Lisaks mõistan paremini, millest asjad üldiselt koosnevad. Saan asju nõuda, sest tean, kuidas autost enamat võib saada,» seletas Lappi Rallit.fi-le antud intervjuus.

«Aastatega on uute autode õppimine läinud lihtsamaks, sest minu kogemused ja arusaamad on kasvanud. See ei ole siiski kunagi väga lihtne, sest rasket tööd peab ikka tegema,» lisas ta.

Kui 2019. aastal pidi ta sõitma Citroeniga, millel oli palju probleeme, siis uue auto puhul on esmamulje parem. Tõsi, mõndagi asja võib masina juures Lappi sõnul veel muuta.

«On kohti, kus ma saan tiimile kasu tuua. Ma ei ütle, kus, aga väidan, et võin midagi [Toyotast] kiirelt üle tuua. Need on väga olulised asjad. Hooaja edenedes saan midagi veel juurde tuua, aga seda veel vaatame,» avaldas Lappi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles