Neljakordse maailmameistri sõnul läheb Rovanperäl tiitli kaitsmine keeruliseks

Christopher Krutto
Copy
Juha Kankkunen 2010. aastal.
Juha Kankkunen 2010. aastal. Foto: Roni Rekomaa/AP/Scanpix

Neljakordne autoralli maailmameister Juha Kankkunen on kindel, et järgmisel aastal ei saa Kalle Rovanperäl olema lihtne oma tiitlit kaitsta.

Rovanperäst sai tänavu pika puuga ajaloo noorim maailmameister, kuid tuleval aastal tuleb tal ihaldatud tiitlit kaitsta. See ei ole kerge ja Kankkunen teab seda omast käest.

«Järgmine hooaeg saab Kalle jaoks huvitav olema. Lihtsam on tiitlit võita, kui seda kaitsta. Kalle on nüüd kõigi sihikul,» rõhutas Kankkunen Rallit.fi-le antud intervjuus.

«Kalle on mõõdupuu. Ta ei saa enam üllatada, vaid kõik sõidavad Kalle vastu. See on täiskohaga töö. Kindlasti ei saa see olema lihtne,» jätkas tituleeritud rallimees.

Kankkunen oli eriti rõõmus, et tiitel tuli üle pika aja taas Soome ja täpsemalt Kesk-Soome. «Tommi [Mäkinen] oli viimane kesksoomlasest tiitlivõitja. Sellest on juba valgusaastad möödas ja Marcus Grönholmi tiitlivõidust on juba 20 aastat. Skepter on toodud tagasi Kesk-Soome. See soojendab iga kohaliku südant,» rääkis ta.

Kindlasti on üheks meheks, kes loodab tiitli Rovanperä nina eest napsata, Ott Tänak, kes lahkus Hyundaist ja lõi nüüd käed M-Spordiga. Just tiitlivõit on Tänaku sõnul ka eesmärgiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles