Mäkinen naeris Solbergi välja

Christopher Krutto
Copy
Tommi Mäkinen.
Tommi Mäkinen. Foto: Mihkel Maripuu

Mõni aeg tagasi rääkis 2003. aasta autoralli maailmameister Petter Solberg, et oli lähedal Toyota ralliprojekti enda kätte saamisele, kuid Tommi Mäkinen seda ei usu.

Mäkinen lõi 2015. aastal Toyotaga käed, et luua Soome Toyota WRC-tiimi baas. Aastatel 2017-2020 oli ta ka Toyota tiimipealikuks, kuid viimased paar aastat on tegutsenud Toyota mootorispordiosakonna nõunikuna.

Solberg rääkis paar nädalat tagasi Rootsi ajalehele Värmlands Floksbladet, et oli lähedal Toyota ralliprojekti enda kätte saamisele. «Ma läksin Saksamaale Toyota inimestega kohtuma, aga Tommi sai diili. Ma tegelesin asjaga natuke liiga vara,» sõnas ta.

Mäkinen naeris selle jutu välja. «Ta ei ole ilmselt seda isegi kunagi arutanud,» ütles Mäkinen Rallit.fi-le antud intervjuus. «Projekt pidi olema juhitud Saksamaalt, aga Toyota tegevjuht tahtis, et ma seda juhiks. Ühel hetkel ütlesid nad, et ma võin seda Soomest teha.»

Kuigi Mäkinen tegutseb endiselt Toyota nõunikuna, siis väga palju tööd tal pole olnud. MM-rallidest külastas ta tänavu Belgia ja Jaapani etappe.

«Koroona tuli samuti ja kõik jäid kinni. Jaapan hakkab nüüd avanema, aga peame olukorda jälgima. Oleme rääkinud, aga kõigil on kiire ja me pole veel kokku leppinud, mida järgmisel aastal ja pärast seda teeme,» sõnas Mäkinen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles