Venemaa jalgpalliliit lükkas ülitähtsa otsuse edasi

Christopher Krutto
Copy
Venemaa jalgpallikoondislased.
Venemaa jalgpallikoondislased. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Venemaa jalgpalliliit pidi täna otsustama, kas soovib lahkuda Euroopa jalgpalliliidust UEFAst ning liituda Aasia konföderatsiooniga (AFC). Nüüd lükati otsustamist ikkagi edasi.

Venemaa portaali Matš TV allika teatel ei takista rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA Venemaa osalemist järgmise, 2026. aasta MMi valikturniiril juhul, kui Venemaa jalgpalliliit liitub AFCga.

Venemaa alaliit arutas läinud reedel võimalikku lahkumist UEFAst ja liitumist Aasia omaga. Tolle päeva teadete kohaselt langetatakse lõplik otsus teisipäeval, 27. detsembril. Matš TV allikas märkis, et võimalus osaleda MMi valikturniiril võibki Venemaa jalgpalliliidule saada otsustamisel määravaks.

Venemaa jalgpalliliidu president Aleksandr Djukov teatas reedesel koosolekul, et Venemaal on 31. detsembrini aega esitada dokumente Aasia jalgpalliliiduga liitumiseks. See tärmin on vajalik selleks, et saaks osaleda 2026. aasta MMi valiktsüklis.

Nüüd teatas Venemaa jalgpalliliidu pressiteenistus, et otsus on ikkagi edasi lükatud, sest võimaliku AFCga liitumise üle tuleb pidada veel konsultatsioone. Siiski lubati, et hääletus leiab aset sel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles