Kolmekordne maailmameister tegi hullu treeningu: noortele ma seda ei soovitaks

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Hans Christer Holund.
Hans Christer Holund. Foto: Lindsey Wasson/Reuters/Scanpix

Norra murdmaasuusataja Hans Christer Holund otsustas jõulude ajal teha treeningu, mis lihtsurelikule võiks tunduda hullumeelse ettevõtmisena.

33-aastane norralane avaldas NRKle, et suusatas jõulupühade ajal kahe päeva jooksul kokku 205 kilomeetrit.

Tegelikult polnud selline ultratreening Tour de Skiks valmistuval Holundil plaanis, kuid kuna tema perekond haigestus, veetis ta pühad üksinda.

Jõululaupäeval suusatas ta kokku seitse ning esimesel jõulupühal kuus tundi. «See pole tegelikult nii rabav kui kõlab. Kuid noortele suusatajatele ma seda ei soovitaks,» ütles Holund.

NRK suusaeksperdi Fredrik Auklandi sõnul pole sellised treeningud suusatippude seas sugugi tavapärased. «Väga paljude see ei sobi. Pigem ütleksin, et see sobib väga vähestele. Pikad suusasõidud muudavad sind tugevaks. Plahvatust ja kiirust, mis on tänapäeval olulised, niimoodi muidugi ei arenda. Sellised treeningud olid tavapärasemad 1980ndatel aastatel,» ütles Aukland.

33-aastane Holund on kolmekordne murdmaasuusatamise maailmameister. Oma esimese MM-tiitli võitis ta 2019. aastal Seefeldis 50 km vabatehnikasõidus. Mullu Oberstdorfis krooniti ta maailmameistriks 15 km vabatehnika- ja 4x10 km teatesõidus. Pekingi olümpialt on tema auhinnakapis teatesõidu hõbe ning Pyeongchangi olümpialt suusavahetusega sõidu pronks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles