VIDEO Venemaa olümpiavõitjate sõda suusarajal lõppes ühele verise näo ja teadvusekaotusega

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Aleksander Bolšunov.
Aleksander Bolšunov. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

Venemaa suusatajate Aleksander Bolšunovi ja Sergei Ustjugovi suhted on muutunud eriti teravaks.

Kuna Venemaa sportlaseid rahvusvahelisele areenile ei lubata, tuleb neil võistluskilomeetreid koguda koduses konkurentsis. Taseme poolest ei ole võistlused küll MK-sarjaga võrreldavad, kuid intriigi on seal selle eest rohkem.

Peamisteks süüdlasteks on siinkohal olümpiavõitja Ustjugov ja kolmekordne olümpiavõitja Bolšunov. Meeste vahe kiskus teravaks juba Venemaa suusasarja etapil Tšussovois, kus Ustjugov võitis uisusprindi ning nimetas Bolšunovi kotikuks. Bolšunov tuletas talle seepeale meelde, kumb meestest kolmekordne olümpiavõitja on. Poodiumipidustuste ajaks olid mehed juba leppinud.

Järgmine etapp Kirovo-Tšepetskis möödus enam-vähem rahulikult. Bolšunov teenis klassikasprindis Ustjugovi ees võidu, kuigi viimasel oli üht-teist öelda Bolšunovi sõidustiili kohta.

Hoopis ägedamaks läks Krasnogorski etapil, kus esimese võistlusena oli kavas klassikasprint. Finaalvõistlusel lõikas Bolšunov Ustjugovile ette ning viimane kaotas täielikult kiiruse ning jäi poodiumilt välja. Finišis keeldus ta koondisekaaslasel kätt surumast ning süüdistas teist etappi järjest ebaausate võtete kasutamises.

Kuigi Ustjugov ei soovinud Krasnogorskis enam edasi võistelda, rahunes ta ühe puhkepäevaga maha ning tuli starti ka uisusprindis. Seal läksid mehed vastamisi poolfinaalis, kuid juba üsna võistluste alguses hakkas taas juhtuma.

Ühel laskumises külg-külje kõrval mäest alla vuhisenud venelased sõitsid üksteisele ohtlikult lähedal ega suutnud jalul püsida ning kukkusid. Mõlemad mehed lonkisid küll finišisse, kuid võistlus oli rikutud. Kusjuures Bolšunov sai kukkumises tõsisemalt haiget, sest tema nägu oli verine.

Võistluste järel sõnas Bolšunov, et kaotas hetkeks isegi teadvuse, sest kokkupõrge maapinnaga oli sedavõrd tugev. Kukkumises nägi ta süüd Ustjugovis, kes pole varasematest kaotustest üle saanud. Ustjugov oli seevastu veendunud, et tegutses määruste piires.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles