Tartu teenis Põhja-Euroopa liigas esimese kaotuse

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Tartu Ülikool Maks & Moorits vs. Trefl Sopot.
Tartu Ülikool Maks & Moorits vs. Trefl Sopot. Foto: Diana Jesin

Tartu Ülikool Maks & Moorits kaotas oma Põhja-Euroopa liiga esimeses kodumängus Poola klubile Trefl Sopotile 72:76.

Pühadejärgselt oli Tartu Ülikooli spordihoonesse mängu vaatama kogunenud ligi pool tuhat inimest, kes nägid, kuidas kodumeeskond hästi komplekteeritud Poola külalistest hammastega kinni hoidis. Tasavägise avaveerandi järel (18:15 Sopotile), said poolakad teisel veerandil oma asjad paremini toimima ja külalised juhtisid poolajaks 43:31.

Teist poolaega alustas Tartu meeskond aga taaskord väga hästi ja 9:0 spurdiga võideldi end mängu tagasi – kolmanda veerandaja järel juhtis Sopot 55:51.

Viimasel veerandajal sai Sopot tänu lätlase Rolands Freimanise korvidele korraks taas kümne punktiga ette, ent Leemet Böckleri vedamisel mängisid tartlased vahe taas tagasi.

Ligi kolm minutit enne lõppu oli Tartu kaotusseis pärast Böckleri kahte kiiret kaugviset minimaalne 68:69. Minut enne lõppu oli seis 72:73 ja veel paarkümmend sekundit enne lõpuvilet oli tartlastel võimalik seis viigistada, aga korvialuses võitluses ei suudetud järjestikku viskeid tabada.

Tartu meeskonna parim oli 31 mänguminutiga 22 punkti ja viis lauapalli kogunud Böckler. Jalan McCloud lisas 16 punkti, viis lauapalli ja viis korvisöötu. Brandon Johnsoni arvele kirjutati 10 punkti ja üheksa lauapalli.

Trefl Sopoti kõige kasulikum mängija oli Rolands Freimanis 13 punkti ja 11 lauapalliga. Samuti 13 punkti tõi Jean Salumu.

Tartlastel on nüüd Põhja-Euroopa liigas kirjas võit ja kaotus. Sel nädalal peetakse veel üks kodumäng, kui neljapäeval, 29. detsembril mängitakse kell 18.00 Valmieraga. Mäng läheb nii Eesti-Läti liiga kui Põhja-Euroopa liiga arvestusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles