FOTO JA VIDEO ⟩ Aasta suurest skandaalist: Austraaliasse jõudnud Djokovici seekord luku taha ei pandud

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Novak Djokovic.
Novak Djokovic. Foto: Kamran Jebreili/AP/Scanpix

Erinevalt eelmisest hooajast lubati nüüd Austraaliasse üks läbi aegade paremaid meestennisiste Novak Djokovic.

Juba enam kui aasta tagasi otsustas Austraalia valitsus, et nad ei luba suure slämmi ega neile eelnevatele turniiridele koroonaviiruse vastu vaktsineerimata mängijaid. Tegelikult ei lubatud riiki üldse kaitsepookimata välismaalasi. Nende hulka kuulus ka Djokovic.

Serbia tenniseäss üritas siit ja sealt nurga alt, ent tulutult. Lõpuks lendas ta Melbourne'i kohale, aga peeti piiripunktis kinni, sest «viisa ei vastanud meditsiinilisele erisusele.» Djokovic toimetati hotelli, kus ta veetis isolatsioonis mitmeid päevi, kuniks pääses koju.

Lisaks kehtestati tippmängijale kolme aasta pikkune viisakeeld ehk riiki sisenemine näis võimatu. Tänavu novembris aga olukord muutus. Kõik piirangud tühistati, mis tähendab, et Djokovic saab jaanuari lõpus püüda 10. Austraalia lahtiste karikat.

Tema jalg puutus taas maakera kuklapoolt eile. Djokovic maandus Adelaide'is, et hakata valmistuma 1. jaanuaril startivaks kohalikuks soojendusturniiriks.

«Djokovic on jätkuvalt mängija, kes tuleb tippu jõudmiseks alistada,» kommenteeris Austraalia tenniseliidu tegevjuht Craig Tiley. «Tervitame teda tagasi Austraalias. Olen üsna veendunud, et kohalik publik võtab ta hästi vastu.»

Tennisemöll algab Austraalias käimasoleva nädala lõpus võistkondliku United Cupiga. Järgnevad mitmed soojendusturniirid, kuniks 16. jaanuaril stardib hooaja esimene suur slämm. Djokovic on üheksa tiitliga Australian Openi ajaloo edukaim. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles