Nelja hüppemäe turnee avapauk andis eestlastele põhjust nii rõõmustamiseks kui ka kurvastamiseks

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Artti Aigro stiilinäide Pekingi olümpialt.
Artti Aigro stiilinäide Pekingi olümpialt. Foto: Hannah Mckay

Täna tehti Saksamaal algust nelja hüppemäe turneega, kui Oberstdorfis selgitati need 50 suusahüppajat, kes saavad homme põhivõistlusele peale.  

Meie rõõmustuseks kuulub põhivõistluse mägikotkaste sekka ka Artti Aigro, kes kandus 137-meetri-mäel 123,5 meetrit, mis ühes stiili- ja tuulepunktidega andis talle 27. koha väärised 120,2 punkti. 

«Mul on hea meel osaleda sellisel suusapeol ja nii suure rahvamassi ees võistelda. Nelja hüppemäe turnee on vaieldamatult aasta üks tähtsündmusi ja täiesti võrreldav MMiga. Kui hüppest rääkida, siis [võistlusel] oli enda meelest natukene rohkem tegemist, kui treeningvoorudes, kus kohad vastavalt 23. ja 25. Homseks tuleb teha mõningad korrektuurid, et duell võita,» oli Aigro lühikommentaar pärast võistlust. 

Teine eestlane Kevin Maltsev 102,5-meetrise õhulennuga paraku poolesaja parema sekka ei mahtunud. 85,7 punkti jättis ta 60 lennumehe seas 54ndaks. 

Kvalifikatsiooni pikima õhulennu eest hoolitses norralane Johann Andre Forfang, kes kandus 134,5 meetrit. Kolme parema sekka tulemisest sellest aga ei piisanud, sest stiili- ja tuulepunkte lisaks arvesse võttes mahtusid ettepoole norralane Halvor Egner Granerud, poolakas Dawid Kubacki ja sloveen Timi Zajc.

Kvalifikatsiooni 12 paremat.
Kvalifikatsiooni 12 paremat. Foto: FIS

Nelja hüppemäe turnee teeb eriliseks, et sealsed osavõistlused peetakse duell-formaadis. Nimelt jagatakse 50 kvalifikatsioonist edasipääsenud põhivõistluse esimeses voorus paaridesse ning edasi teise vooru saavadki vaid duellid võitjad ning lisaks viis mees, kes oma kahevõitluse kaotavad, ent on allajäänute omavahelises võrdluses edukamad.

Aigro vastane homsel põhivõistlusel on seega sakslane Constantin Schmid, kes sai kvalifikatsioonis 24. koha (124 m; 121,8 p).

Oma mullust tiitlit kaitseb sel aastal jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes tänavu aga liiga palju säranud pole. Potentsiaalsed esikohapretendendid on veel Stefan Kraft, Piotr Zyla, Halvor Egner Granerud ja Anže Lanišek. 

Nelja hüppemäe turnee võitja saab pea kohale tõsta kullast kotka, lisaks potsatab tema pangakontole veel 100 000 Šveitsi franki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles