VIDEO ⟩ Urmas Välbe: biatlon on üks jama asi küll (2)

Postimees Sport
Copy

Legendaarne hooldemees Urmas Välbe viibib neil päevi Otepääl, kus tema võsukesed võistlevad laskesuusatamise Eesti noorte meistritiitli eest.

2007. aastal sündinud Frederik Marten Välbe teenis M17 vanuseklassis 10 km ühisstardis esikoha. Viiel trahviringil käinud noormees edestas kuus möödalasku teinud lähimat jälitajat Daniel Varikovi 14,9 sekundiga. Kolmas oli Gregor Narusk (7; +25,5).

2005. aastal sündinud Vibeke-Marie Välbe pidi N19 vanuseklassi 10 km ühisstardis leppima aga viimase ehk üheksanda kohaga (12; +4.41,0). Kusjuures alles eile sai Välbe nautida võidurõõmu, sest krooniti N19 Eesti meistriks sprindis. Ühisstardiga võistluse võitis aga kolmel trahviringil käinud Estere Volfa, teine oli Elza Bleidele (8; +2.29,4) ja kolmas Violetta Konopljova (7, +3.00,1).

«Biatlon on üks jama asi küll,» sõnas Urmas Välbe, kes oli Tehvandil nii määrdemehe kui ka lapsevanema rollis. «Ühel päeval võidad, teisel oled viimane. Nii nagu mul tüdrukuga juhtus. Ma ei saa siiani aru, miks.»

Kui 11 korda murdmaasuusatamises Eesti meistriks kroonitud Välbel paluti murdmaad ja laskesuusatamist võrrelda, kõlas tema suust vastuseks: «Siin ei ole võrdust. Laskesuusatamises oled eile võitja, täna viimane. Eriti, kui tegu on lastega.»

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles