Veatu detsember: Baskonia teenis 11. järjestikuse võidu ja tõusis Euroliiga liidriks

Postimees Sport
Copy
Maik-Kalev Kotsar (vasakul).
Maik-Kalev Kotsar (vasakul). Foto: Facebook/Baskonia

Korvpalli Euroliigas alistas Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia kodus Madridi Reali 92:86. Baskimaa tiim teenis kahe sarja peale 11. järjestikuse võidu.

Esiti kaitsemängu ja lauvõistlusega hätta jäänud Baskonia kaotas avaveerandi 24:28. Siis leiti endale omane mängulust mõlemal pool platsi. Markus Howardi vedamisel võideti teine neljandik lausa 35:15 ja avapoolaeg 59:43. Ent külalised ei andnud alla.

Otsustava veerandaja alguses jõudis Real vaid kahe silma kaugusele. Võõrustajad said väikesest ehmatusest üle ja haarasid taas ohjad. Kerget pinget jagus lõpuni välja, ent Baskonia mängu käest ei andnud.

Võitjate parim oli üleplatsimehena 28 punkti kogunud, kuus kolmest tabanud Markus Howard. Ligi 17 minutit mänginud Maik-Kalev Kotsaril polnud parim päev. Skoori avada ei õnnestunud, mööda läksid mõlemad väljakult sooritatud üritused aga ka vabavisked. Sander Raieste jäi 12-mehelisest koosseisust sootuks välja.

Ühtlasi sai Baskoniast esimene 11 võiduni jõudnud Euroliiga võistkond. Sellega tõusti vähemalt mõneks ajaks ka tabeli tippu, samale pulgale võivad 16. vooruga trügida ka Istanbuli Fenerbahce, Barcelona ja Monaco.

Kui siia juurde lisada Hispaania kõrgliiga, siis Baskonia on kokku võitnud 11 mängu jutti. Viimati kaotati 25. novembril, kui jäädi Euroliigas alla Barcelonale.

Tabeliseis:

Foto: Kuvatõmmis

Enne mängu:

Baskonial võimalik teha ideaalne detsember, sest viimati kaotati 25. novembril Barcelonale. Kahe liiga peale – Hispaania meistrivõistlused ja Euroliiga – on Baskonia teeninud kümme võitu jutti.

Euroliigas on nii Madridi Real kui ka Baskonia kogunud kümme võitu ja viis kaotust, mis annab vastavalt teise ja kolmanda koha. Täpselt sama võitude ja kaotuste suhe on kokku viiel meeskonnal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles