Twitteri-möll Pele perekond mälestab legendi liigutava pildiga, austusavaldusi tuleb igast maailma nurgast

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Brasiillased kannavad 1970. aasta MM-tiitli võidupidustustel Pelet õlgadel.
Brasiillased kannavad 1970. aasta MM-tiitli võidupidustustel Pelet õlgadel. Foto: AP Photo/Scanpix

Jalgpallimaailm on täna leinas, sest kaotas 82 aasta vanuselt Brasiilia vutilegendi Pele.

Pele lähedastele avaldavad järjepanu toetust nii suured vutiklubid ja jalgpallurid, tippsportlased teistelt aladelt kui ka lihtsad vutifännid.

Pele enda sotsiaalmeediakanalitesse postitasid tema lähedased järgmise sisuga teate: «Kuningas Pele teekonda iseloomustas inspiratsioon ja armastus. Täna lahkus ta meie juurest rahus. Igavesti armastust, armastust, armastust

«Oleme löödud kuulmast uudist Pele surmast. Klubina oli meil privileeg võõrustada 1981. aastal Pelet Highbury staadionil. Peame seda mälestust väga kalliks. Meie mõtted on nii Pele lähedaste kui ka kogu jalgpallimaailmaga,» kirjutas Premier League’i liider Londoni Arsenal.

Vutimaastiku ilmselt tuntuim ajakirjanik Fabrizio Romano saatis Pele ära järgmiste sõnadega: «Ta oli jumaliku andega mees, üks neist, kes jääb igaveseks inimeste mällu.»

Pele vanim tütar Kely Nascimento lisas Instagrami aga liigutava pilti ning kirjutas juurde: «Oleme kõike vaid tänu sinule. Armastame sind lõpmatuseni. Puhka rahus! »

Foto: Instagram

Paljud vutifännid jagavad aga videomontaaži, mille sõnum on üks – kõik vägevad trikid ja ilusad väravad, mida me tänapäeval jalgpallis näeme, on Pele omal ajal juba ära teinud ja löönud.

Rahulikku teed soovis Pelele planeedi kiireim inimene Usain Bolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles