Rovanperä kaardilugeja avaldas lihtsa retsepti, kuidas MM-tiitlit kaitsta

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen Kataloonia ralli poodiumil.
Kalle Rovanperä (paremal) ja Jonne Halttunen Kataloonia ralli poodiumil. Foto: Pau Barrena/AFP/Scanpic

Autoralli MM-sarja värske tšempion Kalle Rovanperä on triumfi järel säilitanud kaine meele ja mõtleb tulevikule. Samal lainel püsib ka tema kaardilugeja Jonne Halttunen.

Soomlased on koostööd teinud alates 2017. aastast, ent lihvimist jagub siiani. «Vahet pole, kui palju olen sõitnud, saan ikka enda esitust parandada. Töö ei saa kunagi valmis,» ütles Halttunen rallit.fi-le. «Isegi maailmameistrina ei pruugi sa olla maailma parim. Imeline, kui palju annab veel arenemise nimel ära teha.»

Üks kulunumaid spordiklišeesid ütleb: tiitlit on raskem kaitsta kui võita. Halttunen sellele sisutule fraasile ei mõtle. Tuleb ise olla oma saatuse sepp.

«Peame lihtsalt tagasihoidlikult (humble) tööd jätkama. See on meie mõlema jaoks sobiv retsept,» vaatas Halttunen uude aastasse. «Tuleb järgida sama malli nagu sel hooajal. Proovime võita võimalikult palju rallisid ning saada järjest paremaks. Oleme nii suhtunud viimased viis aastat.»

Samas tõdeb kaardilugeja, et konkurents on muutunud tihedamaks: «Hyundai on tugevam kui kunagi varem. Ott [Tänak] liitus Fordiga. MM-tiitli kaitsmine on suur väljakutse.»

Uus MM-hooaeg algab 19. jaanuaril Monte Carlos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles