Üks edukamaid jalgpallitreenereid: ma ei suuda Messit nimetada läbi aegade parimaks (1)

Postimees Sport
Copy
Carlo Ancelotti.
Carlo Ancelotti. Foto: JAVIER SORIANO/AFP/Scanpix

MMi järel algas taas tõsisem diskussioon teemal: läbi aegade parim jalgpallur. Nüüd uuriti selle kohta ka väga edukalt treenerilt Carlo Ancelottilt.

Leidub nii mõnigi, kes usub, et see tiitel kuulub 18. detsembrist värskele ilmatšempionile Lionel Messile. Kõik pole sellega päris nõus. Viimaste leeri kuulub ka praegu Madridi Reali tüüriv Ancelotti.

«Raske öelda,» mõtiskles kogenud juhendaja. «Messi on suurepärane jalgpallur. Ta on teinud märkimisväärse karjääri. Aga ma ei tea, kas ta on läbi aegade parim, sest tema ajastus on veel väga palju olulisi mängijaid. Ma ei suuda öelda, et ta on ajaloo parim.»

Peamiseks vastukandidaadiks võib pidada äsja surnud Pelet. Kõrgelt hinnatakse Cristiano Ronaldot. Ancelotti tõi lauale veel mõned nimed.

«Olen nautinud koostööd paljude mängijatega. Praegu juhendan igapäevaselt Ballon d'Or'i võitjat [Karim Benzemad]. Olen näinud [Diego] Maradonat ja [Johan] Cruyffi,» arutles 63-aastane treener.

Pole kahtlustki, et Ancelotti teab, millest räägib. 1992. aastal alanud treenerikarjääri jooksul on ta kümnete rahvustiitlite kõrval võitnud neljal korral Mestrite liiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles