Venemaa jalgpalliliit astus sammu lähemale Euroopast lahkumisele (1)

Christopher Krutto
Copy
Venemaa jalgpallikoondislased.
Venemaa jalgpallikoondislased. Foto: imago/Picture Point LE/Scanpix

Venemaa jalgpalliliit on pärast Ukraina sõja algust mõelnud Euroopa jalgpalliliidust (UEFA) lahkumisele ning hoopis Aasia konföderatsiooniga liitumisele. Nüüd astuti selles suunas ka reaalne samm.

Nimelt kirjutab Ajaleht Sport-Ekspress, et Venemaa jalgpalliliit lõi töögrupi, mis hakkab tegelema UEFAst Aasia konföderatsiooni ülemineku teemaga. Töögrupp peab niisuguse sammu astumise otstarbekuse selgitama välja 2023. aasta märtsiks.

Algselt pidi Venemaa jalgpalliliit juba möödunud nädala reedel otsustama, kas lahkutakse UEFAst või ei. Siis lükati see otsus lihtsalt edasi.

Venemaa portaali Matš TV allika teatel ei takista rahvusvaheline jalgpalliliit FIFA Venemaa osalemist järgmise, 2026. aasta MMi valikturniiril juhul, kui Venemaa jalgpalliliit liitub AFCga.

Venemaa alaliit arutas mõni nädal tagasi võimalikku lahkumist UEFAst ja liitumist Aasia omaga. Matš TV allikas märkis, et võimalus osaleda MMi valikturniiril võibki Venemaa jalgpalliliidule saada otsustamisel määravaks.

Venemaa jalgpalliliidu president Aleksandr Djukov teatas koosolekul, et Venemaal on 31. detsembrini aega esitada dokumente Aasia jalgpalliliiduga liitumiseks. See tärmin on vajalik selleks, et saaks osaleda 2026. aasta MMi valiktsüklis. See tähendab, et vähemalt järgmine valiktsükkel ollakse veel UEFA liige.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles