VIDEO ⟩ Hoolealuse MM-kuld ja EM-hõbe tõid Gerd Kanterile aasta treeneri tiitli

Postimees Sport
Copy
Gerd Kanter.
Gerd Kanter. Foto: Mihkel Maripuu

2022. aasta parimaks treeneriks valiti Gerd Kanter.

Kanteri sloveenist hoolealune Kristjan Čeh krooniti tänavu juulis USAs Oregonis toimunud kergejõustiku MMil kettaheites võistluste rekordiga maailmameistriks. Kuu aega hiljem Saksamaal Münchenis toimunud EMil sai Čeh kaela ka hõbedase autasu, lisaks krooniti ta hooaja kokkuvõttes Teemantliiga võitjaks.

Kanterile järgnesid parima treeneri valimisel kõrgushüppaja Karmen Bruusi juhendajad Kersti ja Mehis Viru ning freestyle-suusataja Kelly Sildaru kaaslasest treener Mihkel Ustav.

«See on küll suur üllatus. Kunagi sportlasena mulle meeldis suuri eesmärke seada. Unistasin viiest Kristjanist. Täna on mul riiulis kolm, üks tore kaheksa-astane Kristjan. See (parima treeneri Kristjan - toim.) oli puudu. Nüüd on mul viis Kristjanit koos,» rääkis Kanter autasu vastu võttes.

Lisaks sellele Tänas Kanter oma endiseid treenereid, elukaaslast ja kõiki teisi, kes on aidanud teda senisel teekonnal. Veel puudutas ta pikas kõnes Luka Doncicit ja tõi tähelepanu sellele, kui tähtsat rolli mängivad noortetreenerid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles