Euroopa meister ja kahekordne MK-sarja võitja andis positiivse dopinguproovi

Copy
Toon Aerts.
Toon Aerts. Foto: Kristof Van Accom/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Belgia cyclo-cross’i sõitja Toon Aerts andis positiivse dopinguproovi ning sai kaheaastase võistluskeelu.

«Pean maailmale ütlema midagi, mida tegelikult ei taha. Kahjuks sain sel nädalal UCI-lt (Maailma jalgrattaliit - toim.) kirja, mida keegi ei taha saada. Seal seisis, et UCI määrab mulle kaheaastase võistluskeelu,» vahendab Cyclingnews pisarates Aertsi sõnu.

Aertsi organismist tuvastati letrosooli jälgi. Tegu on sama ainega, millega jäi süüdi ka maadleja Heiki Nabi ning üldiselt kasutatakse seda, et vähendada östrogeeni hulka meesorganismis.

Aerts andis positiivse proovi juba möödunud aasta jaanuaris, kuid lõplik uurimine sai lõpu alles nüüd. Kuigi ametlikult saanuks ta 2022. aastal võistelda, siis sportlane otsustas ise ennast võistlustelt kõrvaldada.

Rattaradadele saab ta oma sõnul naasta hiljemalt 16. veebruaril, 2024. «See on väga karm karistus. Liiga karm kellelegi, kes võib puhta südametunnistusega öelda, et ei ole dopingupatune. Mul ei ole kunagi olnud plaanis dopingut kasutada ja ma ei ole kunagi võtnud tahtlikult keelatud aineid, et oma esitusi parandada,» rõhutas Aerts.

Belglane kinnitas, et kaebab otsuse edasi.

29-aastase Aertsi karjääri säravaimaks saavutuseks on 2016. aasta cyclo-cross’i Euroopa meistritiitel. Lisaks on ta kahel korral võitnud ka cyclo-cross’i MK-sarja.

Tagasi üles