Liverpooli mängumehed jäid kuivale, ent teenisid antirekordiga «säranud» vastase tõttu võidu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Wout Faes.
Wout Faes. Foto: REUTERS/Carl Recine/SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas alustati 2022. aasta viimastel päevadel 18. vooru kohtumistega. Hädavajalikud võidupunktid noppis Liverpool, kes alistas 2:1 koduväljakul Leicesteri.

Kohtumise kõik väravad sündisid avapoolajal ning seejuures olid nende autoriteks ainult Leicesteri mängumehed. Juba neljandal minutil pääsesid külalised juhtima, kui kiire vasturünnaku vormistas uhkeks soloväravaks Kiernan Dewsbury-Hall.

Külaliste kahjuks algas pärast seda tõeline õudusunenägu ja seda eriti keskkaitsja Wout Faesi jaoks. Belgia jalgpallikoondisega MMil käinud Faes püüdis 38. minutil minema lüüa Trent Alexander-Arnoldi tsenderdust, mis ei valmistanud suurt ohtu, ent belglane ei tabanud korralikult palli ning see lendas üle Danny Wardi oma väravasse.

Avapoolaja viimasel minutil pidi taas Leicester palli enda väravast välja tõstma, mille oli sinna taaskord löönud Faes. Nimelt ei suutnud belglane sedapuhku piisavalt kiiresti reageerida. Liverpooli ründetuus Darwin Nunez lõi palli esmalt posti, ent sealt põrkas see kiirelt tagasi ja otse Faesi jalast tagasi väravavõrku.

Faesist sai neljas Inglismaa kõrgliiga jalgpallur, kes saanud ühes kohtumises kirja kaks omaväravat. Seejuures oli ta esimene, kes lõi mõlemad väravad avapoolajal. 

Liverpool sai nõnda kirja 2:1 võidu ning pärast 18. vooru on neil 16 mänguga kirjas 28 punkti. Sellega hoitakse endiselt liigatabelis kuuendat kohta. Leicester jätkab 17 punktiga 13. positsioonil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles