Olümpiakomitee president tegi Venemaa suhtes taaskord kannapöörde (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy
ROKi president Thomas Bach.
ROKi president Thomas Bach. Foto: DENIS BALIBOUSE

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) president Thomas Bach andis teada, et tema toetab Venemaale ja Valgevenele kehtivate sanktsioonide jätkumist.

Bach on varem olnud tuntud selle poolest, et ta saab väga hästi läbi Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Samuti on ta tasapisi toetanud seda, et Venemaa sportlased saaksid tagasi rahvusvahelisele areenile naasta. Eile saatis ROKi president aga hoopis välja teate, mis venelastele sugugi rõõmu ei valmista.

«Need sanktsioonid, mis on määratud nii Venemaa kui ka Valgevene valitsustele, peavad jääma väga kindlalt kehtima,» vahendab Bachi sõnu rahvusvaheline uudisteagentur AFP.

Venemaa ja Valgevene heideti rahvusvaheliselt areenilt välja mõned päevad pärast seda, kui esimene tungis 24. veebruaril kallale Ukrainale ja alustas seal täiemahulist sõda. Nendes riikides ei toimu ühtegi rahvusvahelist võistlust ning nende riikide sümboolikat ei tohi kasutada rahvusvahelisel areenil.

Seevastu toetab Bach väga Ukraina olümpiakomiteed ning soovib 2024. aasta Pariisi olümpiamängudel näha tugevat Ukraina koondist. Seda, kas Venemaa sportlased on järgmisele spordipeole oodatud, Bach ei maininud. Samas oleks Venemaa sportlaste lubamine olümpiamängudele väga suureks võiduks Putinile, kes kasutab tihti sporti ära propagandana.

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi on varem teatanud, et tema sooviks Venemaa sportlaste kõrvalejätmist Pariisi olümpiamängudelt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles