Malekuningast sai kolmandat korda täielik maailmameister

Karl-Joosep Küngas
Copy
Magnus Carlsen.
Magnus Carlsen. Foto: ARUN SANKAR

Norra maletäht Magnus Carlsen krooniti eile välkmales maailmameistriks ja kolmandat korda hoiab ta enda käes MM-tiitleid nii klassikalises, kiir- kui ka välkmales.

28. detsembril kiirmales neljandat korda maailmameistriks kroonitud Carlsenil avanes taaskord välkmale MM-turniiril võistlustulle minnes teha ajalugu ehk saada täielikuks malekuningaks. Selleks tuli tal võita ka välkmale MM-tiitel.

Norralane oli välkmale MMil pärast avapäeva hoidmas teist kohta, kui liider Hikaru Nakamurast lahutas teda ainult üks punkt. Teisel päeval suutis Carlsen teenida aga seitse võidupunkti kaheksast ning sellest piisas, et taaskord maailmameistriks tulla. Kõige magusamaks pidas ta võitu Richard Rapporti vastu. «See oli pöörane. Võib-olla mängisin enda karjääri kõige vägevama partii,» lausus Carlsen Norra rahvusringhäälingule.

Nõnda sai Carlsenist eile täielik malekuningas, kuna tema käes on korraga kõik kolm tähtsamat male MM-tiitlit. Säärase saavutusega sai ta enda karjääris hakkama juba kolmandat korda ning ta on endiselt ainus, kes seda kunagi suutnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles