Kanepi alustas aastat pika lahingu ja ilusa võiduga

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kaia Kanepi kodusel WTA-turniiril eelmisel sügisel.
Kaia Kanepi kodusel WTA-turniiril eelmisel sügisel. Foto: Tairo Lutter

Tennise Eesti teine reket Kaia Kanepi (WTA 30.) alistas Austraalias Adelaide'is peetaval WTA-turniiril 4:6, 6:1, 6:4 Aljaksandra Sasnovitši (WTA 32.).

Eestlanna võidu üheks võtmeks oli serv. Kuus ässa kuueks ässaks, palju vägevam on fakt, et Kanepi kaotas oma esimeselt servilt vaid üheksa punkti ehk poole vähem kui Sasnovitš. Samuti väärib märkimist, et Kanepi pareeris vastase viiest murdepallist kolm, suutes ise viiest murdevõimalusest realiseerida neli. Lahing kestis kaks tundi ja neli minutit.

Kanepi teenis valgevenelanna üle karjääri esimese võidu. Tõsi, nad olid varem kohtunud vaid korra, kui 2015. aastal Prantsusmaa liivaväljakutel tuli Kanepil tunnistada vastase 3:6, 7:5, 2:6 paremust. 

Teises ringis on eestlanna vastaseks kas venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 19.) või tšehhitar Markéta Vondroušová (WTA 92.).

Adelaide'is osaleb ka Anett Kontaveit (WTA 17.), kel on kuues paigutus. Tema läheb avaringis vastamisi möödunud hooajal vägeva tõusu teinud Qinwen Zhengiga (WTA 28.). 20-aastane hiinlanna oli veel möödunud aasta alguses maailma edetabelis 126. positsioonil, ent magusate võitude toel on ta kerkinud juba 30 parema hulka. Seejuures kohtus ta möödunud hooajal kaks korda esikümnesse kuulunud mängijaga ning teenis mõlemal korral võidu, kui alistatud sai nii Paula Badosa kui ka Ons Jabeur.

Hooaja esimene suure slämmi turniir algab Austraalias 16. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles