Laskesuusataja teenis Tour de Skil punkte

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Federica Sanfilippo.
Federica Sanfilippo. Foto: JOE KLAMAR/AFP/Scanpix

Eile avati Šveitsis Val Müstairis sõidetud sprindiga järjekordne murdmaasuusatamise Tour de Ski. Kohasõitudele pääses ka laskesuusataja Federica Sanfilippo.

Itaallanna oli kvalifikatsioonis 20., kaotades parimat aega näidanud Nadine Fähndrichile 6,82 sekundit. Lõpp-protokolli sai Sanfilippo, kelle eesmärk oligi Tour'il osaleda vaid Val Müstairi sprindis, 27. positsiooni.

32-aastane itaallanna andis mõista, et murdmaasuusatamine on lihtsalt tore vahepala ning tal pole kavas ala vahetada. Viimase paari aasta jooksul on vastupidises suunas liikunud mitu suurt nime: olümpiavõitja Stina Nilsson ja MMidelt kolm medalit võitnud sprinter Anamarija Lampič.

Küll aga ei välistanud Sanfilippo, et osaleb edaspidigi murdmaasuusatamise MK-sarjas, kui biatlonigraafik seda lubab. Ta avaldas, et võinuks osaleda detsembris Davosi MK-etapil, kuid samal ajal toimus Ridnaunis laskesuusatamise IBU Cup'i etapp, kus ta võitis sprindi ning oli jälitussõidus teine.

Sel hooajal pole Sanfilippo teinud ühtegi laskesuusatamise MK-sarja starti. Oma debüüdi tegi ta aga juba 2013. aastal ning on osalenud 171 etapil. Kes teab, äkki avavad head sõidud Ridnaunis Sanfilippole hooaja teiseks pooleks ka MK-uksed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles