VIDEO Tragöödia oli lähedal! Dakari rallil sõitis veok peaaegu rahvasse

Karl Mihkel Eller
Copy
Ohtlik väljasõit Dakari ralli proloogil.
Ohtlik väljasõit Dakari ralli proloogil. Foto: Sveta Amelichkina/Telegram

Eelmise aasta viimasel päeval toimus Dakari maratonralli proloog, kus napilt jäi toimumata traagiliste tagajärgedega kokkupõrge.

Tšehhi võidusõitja Martin Šoltys osaldeb Dakaril veoautode arvestuses ning laupäeval toimunud proloogil sõitis ta vaid mõnisada meetrit pärast starti rajalt välja. Kohe teepervel jälgisid võistlust kümned pealtvaatajad, keda pääses Tatra Buggyra veoauto rataste alt vaid kiire reaktsioon.

Šoltys kommenteeris pärast proloogi, et tegemist oli kommunikatsiooniveaga tema ja kaardilugeja Roman Krejči vahel. Šoltys on Dakaril osalenud alates 2018. aastast, parimaks on jäänud 10. koht 2021. aastast.

Esimene Dakari ralli toimus 1979. aastal ning pärast aastakümneid Aafrikas võistlemist ja Sahara läbimist toimus ralli 2009. aastal esimest korda Lõuna-Ameerikas. Alates 2020. aastast on mõõduvõtt toimunud Saudi Araabias.

Tänavu osaleb Dakari kõrberallil ka viis eestlast. Rallil debüteerib kahe autoga ka Eesti meeskond Rally Raid Estonia.

Tiimi esindavad kõrberallil Toyota Hiluxi piloot Urvo Männama, kelle kaardilugeja on Risto Lepik, ning Can-Am bagi roolis startiv Toomas Triisa ühes Mart Meeruga. Kuldar Sikk osaleb Dakari rallil Toyota Gazoo Racing Balticsi piloodi, leedulase Benediktas Vanagase kaardilugejana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles