Nelja hüppemäe turnee teisel etapil oli parim eestlane Maltsev

Postimees Sport
Copy
Kevin Maltsev Garmisch-Partenkircheni hüppemäel.
Kevin Maltsev Garmisch-Partenkircheni hüppemäel. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Nelja hüppemäe turnee teisel osavõistlusel Garmisch-Partenkirchenis oli Eesti meestest parim Kevin Maltsev, kes sai 35. koha, Artti Aigro jäi kaks kohta tahapoole.

Esimeses voorus kaotas Maltsev duellis kogenud Michael Hayböckile. Eestlane tegi 120-meetrise hüppe ja teenis 107,9 punkti, 31-aastane austerlane hüppas 28,5 meetrit rohkem, sai 125,2 punkti ja 14. koha.

Aigro kaotas duelli kindlalt šveitslasele Gregor Deschwandenile, hüpates 119 meetrit ja kogudes selle eest 105,1 punkti. Deschwandeni hüpe kandus seevastu 127,5 meetrile ja punkte sai ta kokku 123,2.

«37. koht kindlasti ei valmista mingit rahulolu. Kaks etappi on seljataga, mis ei ole läinud nii nagu ise lootnuks, aga kuna pool turneed on veel ees, siis tuleb pea püsti hoida ja edasi võidelda.

Analüüsides Garmischis toimunut, siis kõik algab hoovõtuasendist. Kui jään hoost maha siis ega sellise väikese hoo pealt kõik pisivead saavad meetrites karistatud ja selliste hüpetega on punktikohale ikka väga raske hüpata,» ütles Aigro pressiteate vahendusel.

Turnee kokkuvõttes hoiab Aigro 204 punktiga 42. kohta, Maltsev on 108 punktiga 49.

Tänase võistluse võitis norralane Halvor Egner Granerud, kes sai kokku 303,7 punkti, teine oli sloveen Anze Lanisek 297,3 ja kolmas poolakas Dawid Kubacki 294,4 punktiga. Kokkuvõttes on samuti liider Granerud, kes võitnud mõlemad etapid ja kel koos 616,1 punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles