VIDEO Kahekordne olümpiavõitja elas aasta esimesel võistlusel üle karmi kukkumise

Copy
Urša Bogataj.
Urša Bogataj. Foto: THOMAS KIENZLE/AFP/Scanpix

Sloveenias Ljubnos toimunud naiste suusahüppevõistlusel elas kohalik kangelanna, kahekordne olümpiavõitja Urša Bogataj üle väga raske kukkumise. Kinnitamata andmetel vigastas Pekingi olümpial kaks kulda võitnud 27-aastane sloveenlanna vasakut põlve.

Teist aastat järjest korraldatakse naissuusahüppajatele sarnane võistluse meeste Nelja hüppemäe turneega. Kui mullu võisteldi vaid Sloveenias Ljubnos, siis tänavu alustati 27. detsembril Austrias Villachis ja lõpetati 1. jaanuaril Ljubnos.

Bogataj’le piisanuks lõppvooru pääsemiseks 75-meetrisest hüppest, et võita duellis rumeenlanna Alessia Mitu-Cosca. Bogataj läks siiski tegema pikka hüpet, lendas 89,6 meetrit, kuid kukkus laskumise järel ning jäi lumele lebama.

Naine lahkus areenilt kanderaamil ning lehvitas publikule. Ta viidi haiglasse põhjalikumatele uuringutele, kuid kahtlustatakse, et tal on vasaku põlve ristatisideme rebend. Kolm aastat tagasi vigastas Bogataj Planicas toimunud võistlusel põlve, mis vajas põhjalikku operatsiooni ning pikaaegset taastusravi.

Tagasi üles