Jalgpallitäht Luis Suarez kasutas Eesti lippu (2)

Karl Mihkel Eller
Copy
Luis Suarez allkirjastamas kaheaastast lepingut Gremioga.
Luis Suarez allkirjastamas kaheaastast lepingut Gremioga. Foto: AFP/SCANPIX

Uruguay ründaja Luis Suarez liitus Brasiilia Serie A meeskonnaga Gremio vabaagendina ning sõlmis lepingu kuni 2024. aasta lõpuni. Uudist illustreeris ta eestlastele väga hingelähedaselt ehk sinimustvalge ikooniga.

Twitteri postituses ilutses lisaks jalgpalli tujukile Eesti lipp ehk sinimustvalge. Seost ei maksa kaugelt otsida, nimelt on ka Gremio klubi värvid sinine, must ja valge ning kogu klubi sotsiaalmeedia kubiseb Eesti sümboolikast. Huvitav oleks muidugi teada, miks valiti välja just Eesti lipp, mitte ei kasutata Botswana trikoloori, mis samuti samades värvides.

35-aastane endine Liverpooli, Barcelona ja Madridi Atletico mängija Suarez naasis juulis oma esimesse klubisse Nacional ja jäi sinna kolmeks kuuks. Ta lõi 16 mänguga kaheksa väravat teise koondiseperioodi jooksul, võites Uruguay meistritiitli.

Porto Alegre linnas asuv Gremio tõusis novembris lõppenud 2022. aasta hooajal Brasiilia kõrgliigasse. «Valmistan selleks ilusaks väljakutseks Gremios, olen põnevil, et saan seal olla ja seda nautida,» kirjutas Suarez Twitteris.

Gremio 2023. aasta esimene mäng on 17. jaanuaril Sao Luiziga. Ründaja osales Kataris peetud MMil kõigis kolmes oma kodumaa mängus, kuid väravat ei löönud ning Uruguay langes alagrupifaasis välja.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles