Briti mees jooksis aastas 365 maratoni

Postimees Sport
Copy
Gary McKee.
Gary McKee. Foto: Elwyn L Evans/SWNS/Scanpix

Lõppenud aasta viimastel tundidel tõmbas 53-aastane britt Gary McKee joone alla ühele katsumusele. Ta lubas 2022. aastal joosta iga päev ühe 42-kilomeetrise maratoni ning 31. detsembril sai ta 365 päeva kestnud ettevõtmisega ühele poole.

McKee läbis 365 maratoni heategevuslikul eesmärgil ning kogus nii miljon naela vähiraviks. Viimase maratoni tegi ta Loode-Inglismaal Cleator Mooris, kus fännid teda finišis õnnitlesid.

Mõni tund hiljem saavutas ta ka oma raha kogumise eesmärgi. Vana-aasta viimastel tundidel kogunes Macmillani vähiravi toetusfondi jaoks 1 miljon naela (1,13 miljonit eurot), millega McKee jäi väga rahule. Kusjuures vähk on McKee’d väga lähedalt puudutanud, nimelt suri 2003. aasta selle tagajärjel tema isa.

See polnud esimene kord, kui britt tegi midagi hullumeelset heategevuseks. Varasemalt ona ta ületanud Kilimanjaro ning viis aastat tagasi läbis ta 100 päevaga 100 maratoni. 2021. aastal viis ta eesmärgi kõrgemale ja võttis 110 päevaga ette 110 maratoni. 2022. aastal kergitas ta lati päris kõrgele, kuid sai lõpuks edu maitsta.

2022. aasta igapäevastel maratonidel läbis McKee kokku 15 330 kilomeetrit ja kulutas selle käigus ära 22 paari jooksujalatseid. Ta on rõhutanud, et pole huvitatud rekordjooksude tunnustamisest. «Olulised pole rekordid, vaid inimeste aitamine,» ütles McKee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles