Wimbledoni keeldu kritiseerinud valgevenelanna käis hooaja eel Venemaal laagris

Christopher Krutto
Copy
Arina Sabalenka.
Arina Sabalenka. Foto: Brenton Edwards/AFP/Scanpix

Naiste tennise viies reket Arina Sabalenka ütles Austraalia meediale, et oli Wimbledonilt eemalejäämise pärast pettunud ning on sõja vastu, kuid viibis tänavuse hooaja eel laagris ka Venemaal.

«Ma olen lihtsalt väga pettunud, et sport on kuidagi poliitikas,» ütles Sabalenka Austraalia ajalehele The Age antud intervjuus.

«Nad ei lasknud meid Wimbledonile ja mida see muutis? Midagi – nad ikka jätkavad seda ja see on selle olukorra kurb osa,» vihjas Sabalenka, et Wimbledoni otsusest hoolimata jätkavad venelased Ukraina ründamist.

Nüüd võttis Ukraina tenniseliit teemal sõna ja vihjas, et Sabalenka ei pruugi oma arvamustes olla täiesti neutraalne. Nimelt tõid nad oma Twitteris välja, kuidas Sabalenka kahe hooaja vahelisel ajal Venemaal laagris käis.

Adelaide’i tenniseturniiril küsiti talt pressikonverentsil, mida ta uue hooaja eel tegi, kuid 24-aastane valgevenelanna mainis vaid Dubais treenimist. Ometi on selge, et ta käis novembris ja detsembris ka Venemaal Ufas.

Näiteks postitas Ufas asuv J-Pro tenniseakadeemia kodulehele uudise, kuidas Sabalenka nädala seal veetis, aitas trenne läbi viia ja osales ühe turniiri auhinnatseremoonial. Ometi oli üks nendest uudistest hiljem kustutatud.

Tõenäoliselt seob Sabalenkat Ufaga tema poiss-sõber Konstantin Koltsov, kes kuulub Ufa hokiklubi Salavat Julajevi treeneritetiimi. Kusjuures Koltsov on samas tiimis mänginud ka Valgevene presidendi Aljaksandr Lukašenkaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles