Venemaale siirdunud Eesti koondise treeneri saatus jääb selgusetuks: kõik on veel liiga värske

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksander Barkov.
Aleksander Barkov. Foto: Eesti Hoki/Facebook

Venemaaga ja eriti selle valitsuse hallatavate organisatsioonidega sidumine pole viimasel aastal olnud just kõige populaarsem käik Lääneühiskonnas. Seega oli väga üllatav 2022. aasta viimastel päevadel saabunud teade Aleksandr Barkovi liitumisest Moskva Spartaki jäähokiklubiga. Tegemist on venelasest Eesti U20 koondise peatreeneri ja meeste rahvuskoondise abitreeneriga, kel pole Venemaaga pikalt midagi pistmist olnud.

Barkov on küll rahvuselt venelane, ent kodumaal pole ta elanud juba ammusest ajast. Ta siirdus mängijakarjääri ajal 1994. aastal Soome, kuhu ta jäi ka lõpuks elama. Ta räägib täiesti puhtalt soome keelt, ent ta omab ainult Venemaa kodakondsust. Nüüd otsustas ta enda kodumaale naasta ja seda olukorras, kus tal enda sõnul sisuliselt igasugused kontaktid puuduvad. Soome väljaandele Itla-Sanomatile antud intervjuus tõdes, et tal on Venemaal ainult mõned sugulased, ent liiga tihti ta kodumaad ei külasta.

«Mul elavad sugulased Novosibirskis. Nendega vahel ikka suhtlen ja küsin, kuidas läheb, aga Venemaad ise enam eriti ei külasta. Mu ema ja isa on surnud,» lausus Venemaa koondisega kolmel MMil käinud Barkov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles