Eesti jalgpallifännide rühmitus: Vassiljevi, Zenjovi ja Operi käitumist ei saa kuidagi aktsepteerida (28)

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Eesti jalgpallikoondise fännid.
Eesti jalgpallikoondise fännid. Foto: Tairo Lutter

Eesti jalgpallifännide rühmitus mõistis hukka koondise mängijate Konstantin Vassiljevi ja Sergei Zenjovi ning treeneri Andres Operi kohtumise Venemaa jalgpallikoondise peatreeneri Valeri Karpiniga.

«Sellist käitumist ei saa kuidagi aktsepteerida. Tänases geopoliitilises olukorras on igasugune suhtlus paariariigi jalgpalli kõrge ametiisikuga lubamatu.

Kuigi antud kohtumine oli eraviisiline ja ei olnud ellu kutsutud nende poolt, siis Eesti kodanike ja koondise esindajatena on neil moraalne kohustus seista samade väärtuste eest, mille eest seisab nii Eesti riik kui ka enamus Euroopast. Suhted Venemaa kõrgete jalgpalli ametiisikutega ei ole tänasel päeval aktsepteeritavad,» teatas MTÜ Jalgpallihaigla pressiteate vahendusel.

Endine jalgpallikoondislane Andrei Stepanov lisas möödunud aasta lõpus Instagrami pildi, kus lisaks mainitud nimedele viibisid veel Sergei Pareiko, Artur Kotenko, Dimitri Kruglov, Jevgeni Novikov, Aleksandr Dmitrijev, Igor Morozov.

Venemaa koondise peatreener Karpin on olnud siinmaal teeninud tähelepanu enda väljaütlemiste osas, mis puudutavad poliitikat. 2014. aastal antud intervjuus rääkis ta, et ei sündinud Eestis vaid Nõukogude Liidus, on nõukogude inimene ning tunneb kunagise impeeriumi järgi nostalgiat.

«Siis ei olnud inimestel mitte midagi ning polnud ka kadedust ega halbu suhteid, sest kõik olid võrdsed. Kui käin Ukrainas, Eestis, Leedus, Gruusias – kõikides endistes Nõukogude liidu vabariikides – tunnen, nagu oleksin Venemaal. Seal räägitakse endiselt vene keelt, noored küll vähem, aga kõik saavad sinust aru. Minu jaoks on see kõik üks riik – NSVL,» sõnas ta.

Kommentaarid (28)
Copy
Tagasi üles