Miks ei suuda rallikuningas Loeb Dakari vallutada?

Karl Mihkel Eller
Copy
Pettunud Sébastien Loeb Dakari ralli teise kiiruskatse finišis, kus tema teekond kauaoodatud esimese kõrberalli võiduni sai järjekordse tagasiöögi.
Pettunud Sébastien Loeb Dakari ralli teise kiiruskatse finišis, kus tema teekond kauaoodatud esimese kõrberalli võiduni sai järjekordse tagasiöögi. Foto: Julien Delfosse/LPS/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Üheksakordne autoralli maailmameister Sébastien Loeb alustas aasta viimasel päeval oma kaheksandat Dakari kõrberallit eesmärgiga see esimest korda võita. Esmaspäeval sai see tagasilöögi, kui ta kaotas teisel kiiruskatsel peamisele rivaalile Carlos Sainzile üle tunni. Miks pole võitmisega harjunud Loebil seni kurikuulsal maratonrallil õnne olnud?

Maailma kõige edukama rallisõitja teekond esimese Dakari võiduni sai suure tagasilöögi 430 km pikkusel katsel, mille jooksul lõhkes tal kolm rehvi ning finišisse liikus ta rahulikus tempos. «Andsin endast parimal juhul kümme protsenti maksimumist, aga ikka läksid rehvid katki. Sõitsin sel hetkel otse ja 60 km/h, ma ei saanud nende vältimiseks midagi muud teha,» põhjendas ta rehvipurunemisi intervjuus DirtFishile.

Loebi õnneks võib öelda, et tagasilöögid tabasid ka paljusid teisi sõitjaid. Sellest hoolimata kogunes tal kaotust oma viienda Dakari võidu suunas kihutavale Carlos Sainzile (Audi) tund ja 21 minutit. Ralli lõpeb 15. jaanuaril ning kuigi Loeb on tuntud tugeva võitlejana, siis sellest kaotusseisust on tal raske välja rabeleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles