Kas Kontaveit kerkib taas edetabelis, kas Kanepi jätkab soosikute hirmuna? Ja teised tenniseaasta suured küsimused

Ville Arike
, reporter
Copy
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit oktoobris Tallinnas peetud WTA-turniiri poolfinaalmängu järel.
Kaia Kanepi (vasakul) ja Anett Kontaveit oktoobris Tallinnas peetud WTA-turniiri poolfinaalmängu järel. Foto: Tairo Lutter

Tenniseaasta on alanud ning jaanuari jooksul keerleb karussell, nagu ikka, Austraalias. Postimees vaatleb suure tennisemaailma suuri küsimusi, meie publiku silmis on peaosades mõistagi Anett Kontaveit ja Kaia Kanepi.

Anett Kontaveit kerkis eelmise aasta keskel naiste WTA edetabelis oma kõigi aegade kõrgeimale, teisele kohale ning püsis seal mõnda aega. 2021. aasta lõpust oli tal kaitsta palju punkte, ent eelmise aasta oktoobris jättis ta Ostravas turniiri vigastuse tõttu pooleli ning lõpetas sellega ka hooaja. Vahetult enne toda turniiri oli ta Tallinnas pidanud viis mängu järjest ja jõudnud finaali.

Varajane hooajalõpp tähendas, et Kontaveit langes edetabelis 17. kohale. Ent midagi hullu lahti ei ole, kõigil olulistel turniiridel saab ta endiselt osaleda ning slämmiturniiridel saab asetuse edetabeli 32 paremat mängijat. Ning kohe Austraalias on ka võimalik hakata edetabelis uuesti kõrgemale ronima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles