VIDEO ⟩ Uskumatu viskekontsert: Clevelandi täht viskas üle 70 punkti, enamat on suutnud NBAs vaid kolm meest (1)

Christopher Krutto
Copy
Donovan Mitchell ei suutnud ise ka hästi uskuda, millega ta hakkama sai.
Donovan Mitchell ei suutnud ise ka hästi uskuda, millega ta hakkama sai. Foto: Ken Blaze/USA Today Sports/Scanpix

NBAs nähti läinud ööl hämmastavat viskekontserti, kui Cleveland Cavaliersi täht Donovan Mitchell viskas Chicago Bullsi vastu 71 punkti.

Cavaliers alistas Bullsi lisaajal 145:134, kuid kohtumise tulemusest enam nõudis tähelepanu Mitchelli uskumatu õhtu. Viimati viskas temast rohkem punkte ühes mängus Kobe Bryant, kes kogus 2006. aastal Toronto Raptorsi vastu 81 silma.

NBA punktirekord kuulub Wilt Chamberlainile, kes viskas 1962. aastal 100 punkti. Mitchellist rohkem on veel lisaks Chamberlainile ja Bryantile saanud vaid David Thompson (73).

«Olla rekorditeraamatus selliste meestega nagu Wilt, on väga meeldiv. Ma uskusin alati, et võin olla liiga üks paremaid mängijaid. Ma olen sõnatu ja õnnistatud, et saan olla selliste suurte seltsis,» vahendab Basketnews Mitchelli mängujärgseid sõnu.

Mitchell oli kokku osaline 99 punktis, mis on enim pärast Chamberlaini 100 punkti mängu. Lisaks sellele püstitas ta isiklikud rekordid visatud vabavisete (25) ja tabatud vabavisete (20) osas ning viigistas isikliku rekordi resultatiivsete söötude osas (11). Tema teisel poolajal visatud 55 punkti on enim viimase 25 aasta jooksul.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles