VIDEOD ⟩ Ameerika jalgpalluri süda seiskus keset mängu, sportlane viidi kriitilises seisus haiglasse

Christopher Krutto
Copy
Damar Hamlini tiimikaaslased koondusid tema ette, et varjata telekaamerate eest tema elustamist.
Damar Hamlini tiimikaaslased koondusid tema ette, et varjata telekaamerate eest tema elustamist. Foto: Kirk Irwin/Getty Images via AFP/Scanpix

Ameerika jalgpalliliigas NFL kukkus läinud ööl kokku 24-aastane kaitsemängija Damar Hamlin, kes viidi kriitilises seisus haiglasse.

Buffalo Billsi esindav Hamlin kukkus kokku esimese veerandi teises pooles pärast seda, kui võttis maha Cincinnati Bengalsi mängumehe Tee Higginsi. Kuigi esialgu tõusis Hamlin kahele jalale, siis mõni hetk hiljem prantsatas ta maha.

Tiimi treenerid ja arstid tõttasid väljakule ja CNN kirjutab, et vähem kui viie minutiga oli platsil kiirabi. Telepildist oli näha, kuidas Hamlinile tehti südamemassaaži ning seejärel elustati teda ka elustamisaparaadiga. Lõpuks tõsteti sportlane kanderaamil kiirabiautosse ning viidi haiglasse.

Bills kinnitas hiljem teadaandes, et Hamlinil seiskus süda, mis suudeti platsil uuesti käima saada. Ta viidi Cincinnati ülikooli meditsiinikeskusesse, kus talle tehakse järgnevad uuringud ja raviprotseduurid. Haiglasse jõudes pandi Hamlin kunstlikult magama.  

NFL peatas kõigepealt kohtumise ning andis seejärel teada, et see lükati teadmata ajaks edasi. Rõhutati, et mängija heaolu on hetkel esmatähtis.

Mitmed tiimikaaslased otsustasid jääda Cincinnatisse, et olla Hamlinile toeks. Ülejäänud meeskond reisib teisipäeva hommikul tagasi Buffalosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles