Rallimaailm mälestab mootorsaani alla jäänud ja hukkunud ikooni

Christopher Krutto
Copy
Oliver Solberg (vasakul) koos Ken Blockiga.
Oliver Solberg (vasakul) koos Ken Blockiga. Foto: Oliver Solberg / Twitter

Eesti aja järgi teisipäeva varahommikul tabas rallimaailma kurb uudis, et 55-aastaselt hukkus mootorsaaniõnnetuses USA ralliikoon Ken Block. Talle on avaldanud järelhüüdeid mitmed rallitiimid ja sõitjad.

Üks esimesi, kes Blockile järelhüüde avaldas, oli Ott Tänak. «Meie sport kaotas täna suure mehe. Ken oli visionäär ja tõeline legend, kes insipireeris meist paljusid. Puhka rahus, Ken!» kirjutas Tänak ühismeediasse.

Nüüdseks on järelhüüdeid juba palju juurde kogunenud.

«Oleme šokeeritud Ken Blocki ootamatust lahkumisest ja meie mõtted on koos tema pere ja sõpradega. Keni töö ja kirg spordi vastu puudutas sadade miljonite inimeste kujutlusvõimet kogu maailmas. Ta oli loov jõud, kes aitas meie sporti mõtestada,» seisis M-Spordi avalduses.

«Me oleme väga kurvad Ken Blocki surma tõttu. Ta oli mees, kelle kirg ralli, mootorispordi ja sõitmise vastu oli teedrajav ja inspireeriv. Fänni ja lõbustajana toitis ta mitme põlvkonna kujutlusvõimet, viies võidusõidu ja ralli uute vaatajateni, alati naeratades ja omamehelikult, vaatamata oma megastaari staatusele. Jääme kõik teda igatsema,» kirjutas Hyundai ühismeediasse.

«Ma ei suuda uskuda tänaseid uudiseid. Mul on suur austus selle vastu, mida sa üle maailma mootorispordi heaks tegid. Puhka rahus, Ken,» sõnas Takamoto Katsuta.

«Karm löök mootorispordile. Minu kaastunne Ken Blocki perele ja sõpradele. Aitäh sõu eest, mida tegid iga kord, kui ralliauto rooli istusid. Oli nauding sinuga kohtuda ja võistelda. Puhka rahus,» ütles järelhüüdes Dani Sordo.

Üheksakordne maailmameister Sebastien Loeb pikka juttu ei teinud, vaid kirjutas lühikese järelhüüde: «Puhka rahus, legend.» 

«Minu kangelane, minu sõber. Sa olid tõeline innustaja ja ma olen igavesti tänulik võimaluste ja abi eest, mida sa mulle andsid. Kõik minu mõtted on sinu perega,» kirjutas ühismeediasse Oliver Solberg, kes sarnaselt Blockiga on teinud kaua koostööd energiajoogifirma Monsteriga.

Utah' osariigis asuva Wasatchi maakonna šerifijaoskond kinnitas Blocki surma. Autosportlane sõitis Mill Hollowi piirkonnas järsust nõlvast üles, kui tema mootorsaan kummuli läks ning talle peale vajus, seisis politsei teadaandes.

Kuigi Block sõitis grupis, siis õnnetuse hetkel oli ta üksi. Ta tunnistati kohapeal surnuks. Block oli üks USA märgilisemaid rallisõitjaid, kes lisaks võistlusradadel kihutamisele kogus tuntust ka trikivideotega. Möödunud hooajal võistles ta USA meistrivõistlustel, kus võitis kaheksast rallist neli.

Block on võistelnud ka WRCs, kus tema parimaks tulemuseks jäi 2013. aastal saavutatud Mehhiko ralli seitsmes koht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles