Mitmed tippsportlased kisti spordipettusesse, mis ähvardab paisuda veelgi suuremaks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Zhao Xintong.
Zhao Xintong. Foto: IMAGO/Colin Poultney/Scanpix

Spordimaailma on tabanud järjekordne spordipettus ning sedapuhku on sellega seotud väga paljud Hiina snuukrimängijad. Nimelt on Rahvusvaheline piljardi- ja snuukriliit (WPBSA) määranud mitmele Hiina tippmängijale võistluskeelu kokkuleppemängudes osalemise tõttu.

WPBSA on määranud võistluskeelu juba 10 Hiina snuukrimängijale. Neist kõige edukam on maailma edetabeli üheksas number Zhao Xintong, kes võitis 2021. aastal maineka Ühendkuningriigi meistritiitli.

Rahvusvaheline alaliit on neile määranud ajutise võistluskeelu, mis hakkab viivitamatult kehtima. Täpsemad karistused ja asjaolud selguvad lähinädalatel. 

WPBSA: «Viimaste võistluskeelude määramine on seotud käimasoleva uurimisega, milles on tuvastatud mitmetes kokkuleppemängudes osalenud mängijaid. Kõik need on vahejuhtumid on seotud erinevate kihlvedudega. Võistluskeelud jäävad püsima senikaua, kuni uurimine on lõppenud või suudetud enda süütust tõestada. Kõikidel mängijatel on õigus antud otsus edasi kaevata,» seisab rahvusvahelise alaliidu teadaandes, kus tõdetakse veel, et uurimine on jõudnud enda lõppfaasi ning peagi on lõplike tulemusi oodata.

Alles detsembris oli Zhaoga vastamisi ka Eesti snuukritipp Andres Petrov (WS 101.), kes jäi English Openi avaringis hiinlasele alla 0:4.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles