Lihtsatele asjadele keskendunud Aigro pani Austrias korraliku märgi maha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: KIMMO BRANDT

Suusahüppajate nelja hüppemäe turnee jätkub Innsbruckis, kus täna peeti kvalifikatsioon. Nii Artti Aigrol kui ka Kevin Maltsevil õnnestus kindlalt lõppvõistlusele pääseda.

Eilse puhkepäeva tehnika lihvimiseks kasutanud Aigro suutis kvalifikatsioonis lennata 117 meetri kaugusele ning teenida 100,7 punkti. Selline õhulend andis eestlasele 60 mehe konkurentsis 21. koha. Põhivõistlusel läheb Aigro duellis vastamisi norralase Anders Fannemeliga, kes hüppas eestlasest pool meetrit vähem, ent punkte jagati talle 96,1.

«Lõpuks hakkan enda asja hüppemäel tegema. Loodetavasti hoovõtuasend püsib ka põhivõistlusel ja ehk isegi natuke pareminigi. Nõnda suudaksin täielikult enda hüppe ära teha, aga seda näeme homme. Puhkepäeval korrigeerisime asendit ja täna läksingi hüppama ainult ühe mõttega. Ei hakanud mingeid ekstreemsusi välja mõtlema. Tegin asju nii lihtsalt kui võimalik ja ehk selles väikses asjas saladus peitubki,» lausus Aigro pärast võistlust.

Teise eestlasena stardis olnud Kevin Maltsev hüppas 116 meetrit ja kogus selle eest 94,9 punkti. Maltsevi vastaseks homme on nooruke soomlane Vilho Palosaari, kes turnee kokkuvõttes hoiab kõrget 27 kohta. Elu esimesed MK punktid kogus 18-aastane Palosaari aasta esimesel päeval Garmischis, kui saavutas 26. koha.

Homne võistlus algab Innsbruckis kell 14.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles