Venemaa meedia Karpini pildi skandaalist: me pole eestlastele kunagi meeldinud ja Vassiljevilt võetakse kaptenipael (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eesti jalgpallikoondislaste ühispilt koos Venemaa jalgpallikoondise peatreeneri Valeri Karpiniga.
Eesti jalgpallikoondislaste ühispilt koos Venemaa jalgpallikoondise peatreeneri Valeri Karpiniga. Foto: Instagram/Andrei Stepanov

Eesti jalgpallikoondise endiste ja praeguste mängijate ühispilt Venemaa koondise peatreeneriga on Eestis palju kõneainet pakkunud, ent märkamata ei jäänud see ka Venemaal. Meie idanaabrid kajastasid teemat, aga hoopis teisiti kui Eestis, pannes propagandamasina korralikult käima.

Väga teravalt otsustas sellele teemale reageerida portaal Matš TV, kus võib selle kohta leida väga palju artikleid. Mõistagi on pealkirjad väga kirevad ning kaugeltki ei mõisteta, miks eestlased sellele pildile niivõrd halvasti reageerisid.

Matš TVle andis intervjuu Moskva Spartaki endine töötaja Alexander Hadji, kes ei mõista, miks eestlased nõnda venelastega käitub. «Kahjuks on Eestis selline trend. Nad ei luba venelasi sinna, ei räägi meiega ega isegi tervita. Me pole kunagi eestlastele meeldinud, seega see vahejuhtum ei üllata mind. Nende arust pole me piisavalt kultuursed või oleme agressorid.

Ma ei tea, miks Valeri [Karpin] üldse sinna läks. On selge, et tal elavad seal sugulased. Muidu ta poleks sinna ju läinudki,» lausus Hadji.

Veidi hiljem teatas Matš TV, et pildil olnud Konstantin Vassiljevilt võetakse ära Eesti koondise kaptenipael. See küsimus tuleneb Eesti jalgpallifännide korraldatud Facebooki küsitluses, kus uuriti, kas Vassiljev sobib Eesti jalgpallikoondise kapteniks. Vastanutest on kaks kolmandikku sellele eitavalt vastanud. Samuti tuukse välja, et eitavalt vastas sellele küsimusele ka FC Flora peatreener Jürgen Henn.

Samas pole kordagi mainitud, miks paljud Eesti inimesed sellele ühispildile negatiivselt reageerisid. Kordagi pole mainitud Ukrainas toimuvat sõda ehk kasutatud on ainult fakte, mis nende propagandamasinale sobivad.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles