Tšehhi hokilegend nõuab NHList ja tennise profituuridelt Venemaa sportlaste eemaldamist

Toimetas Ville Arike
Copy
Dominik hašek tuli Detroit Red Wingsiga kahel korral NHLi meistriks.
Dominik hašek tuli Detroit Red Wingsiga kahel korral NHLi meistriks. Foto: Rebecca Cook/Reuters/Scanpix

Maailma kõigi aegade legendaarsemaid hokimehi, tšehhi väravavaht Dominik Hašek saatis mõne nädala eest kirja hokiliigale NHL ning profitennise organisatsioonidele WTA ja ATP, kus nõuab Venemaa sportlaste eemaldamist nende võistlustelt.

«Võinuksin lihtsalt kodus istuda ja mitte midagi teha. See poleks õige. Ukrainas käib sõda. Võime rääkida maksudest, kütuse ja energia hinnast, aga see kõik muutub teisejärguliseks, kui jutt käib inimeludest.

Seetõttu soovin, et inimesed teaksid minu arvamust, mõtleksid selle üle ja võimalik, et toetaksid mind. Mida tahan saavutada? Minu eesmärk on selge. Tahan teha kõik, et päästa võimalikult rohkem inimelusid. Räägin mitte ainult ukrainlastest, vaid ka sõtta saadetud vene poistest,» selgitas Hašek oma ettevõtmist portaalile Šport.sk.

Oma kirjas küsis Hašek NHLilt, WTA-lt ja ATP-lt: «Milline on teie seisukoht selle agressiivse sõja suhtes? Ma pole tänase päevani lugenud teie poolt midagi Venemaa agressiooni ja kuritegude kohta. Kõige halvem on see, et te lubate Venemaa sportlastel oma võistlustel võistelda. Iga võistlus, mida korraldate, aitab promoda Venemaa agressiivset poliitikat.»

Praegu 57-aastane Hašek tuli 1998. aastal Tšehhi koondisega olümpiavõitjaks. Ta on korduvalt valitud NHLi parimaks väravavahiks ning tuli Detroidi meeskonnaga kahel korral ka suurliiga meistriks.

Eile kirjutas Hašek Twitteris, et koos Venemaaga peaksid sõjakahjude hüvitamises osalema ka NHL, WTA ja ATP.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles