Kultuuriminister mõistis jalgpallikoondislaste ühispildi hukka: peate tajuma, millise sõnumi see avalikkusele annab (5)

Copy
Kultuuriminister Piret Hartman
Kultuuriminister Piret Hartman Foto: Kermo Benrot

Möödunud aasta viimastel päevadel kohtusid mitmed endised ja praegused Eesti jalgpallikoondislased Venemaa rahvusesinduse peatreeneri Valeri Karpiniga. Selle mõistis hukka ka kultuuriminister Piret Hartman.

«Kultuur ja sport on seni olnud valdkonnad, kus rahvusvaheline koostöö on toimunud kõigi poliitiliste tõmbetuulte kiuste. Kuid praegu on seis kardinaalselt muutunud. Euroopa südames toimub sõda ning meil tuleb teha kõik selleks, et agressorit – Venemaad – mitte toetada,» alustas Hartman Facebooki postitust.

«Head spordimehed – inimene, kes peab meid endiselt nõukogude maaks ja kuulub agressorriigi spordieliidi hulka, ei ole seltskond, kellega end esitleda. Peate tajuma, millise sõnumi see avalikkusele annab. Meie eesmärk peab olema vähendada agressorriigi positsiooni kõigis eluvaldkondades,» lisas kultuuriminister.

Skandaal sai alguse, kui endine Eesti koondislane Andrei Stepanov postitas Instagrami pildi, kus on näha koos praegune Eesti koondise kapten Konstantin Vassiljev, ründaja Sergei Zenjov ja abitreener Andres Oper. Lisaks sellele on pildil Andrei Stepanov, Sergei Pareiko, Artur Kotenko, Dimitri Kruglov, Jevgeni Novikov, Aleksandr Dmitrijev, Igor Morozov ja Venemaa koondise peatreener Karpin.

Tagasi üles