TOHOH! Rallilegend Carlos Sainz tahab osaleda WRC-etapil Rally1-autoga

Christopher Krutto
Copy
Carlos Sainz.
Carlos Sainz. Foto: ZUMAPRESS.com/scanpix

Kahekordne autoralli maailmameister Carlos Sainz kinnitas, et soovib emdale teha erilise sünnipäevakingi – võistelda MM-etapil Rally1-auto roolis.

1990. ja 1992. aastal maailmameistriks kroonitud hispaanlane võistles MM-sarjas viimati 2005. aastal. Pärast seda on ta küll üksikutel rallidel osalenud, kuid kõige kõrgemas tipus pole ennast proovile pannud. Nüüd soovib ta seda muuta.

Nimelt avaldas Sainz, et soovib teha endale sünnipäevakingi ja tähistada oma viimase WRC-tiitli 30. aastapäeva Rally1-auto roolis. «Mõtlesin sellele juba eelmisel aastal, aga siis ei olnud autosid saadaval. Reeglid olid väga uued, nii et ma matsin selle idee maha. Nüüd näeme võmalust seda teha ja ma proovin seda teha,» avaldas Sainz portaalile Soymotor.

Väidetavalt on tema sponsorid Azziona ja Repsol samuti valmis seda projekti toetama ning plaanile on andnud rohelise tule ka tema leivaisa Audi. Seda tingimusel, kui programm jääb limiteerituks ja piirdub ainult WRCga.

Sainzi valikus on kas M-Spordi Ford Puma või siis Toyota Yaris, kuid hetkel pole veel selge, milline valik tehakse. «Hetkel on minu prioriteediks Dakari ralli. Kui see saab läbi, siis uurime erinevaid variante, mitte ainult autot, vaid ka seda, millisel rallil kohal olla,» rääkis 60-aastane hispaanlane.

Kuigi Sainz seda otse välja ei öelnud, siis portaali andmetel tundub tema eelistuseks olema Toyota, mille roolis ta oma tiitlid võitis. Lisaks sellele tahaks hispaanlane valida enda jaoks ka tähendusrikka ralli.

Kuna San Remo ja Walesi rallid – kus ta oma tiitlid kindlustas – ei kuulu tänavuse aasta kalendrisse ning lisaks neile pole tänavu MM-sarjas kavas ka Kataloonia etappi, võib valik jääda Kreeka kasuks, kus Sainz võitis 1990. aastal oma esimese MM-ralli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles