Nelja hüppemäe turneel tehti Eesti suusahüpete ajalugu (2)

Christopher Krutto
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: LISI NIESNER/REUTERS/Scanpix

Nelja hüppemäe turnee jätkus täna Austrias Innsbruckis, kus finaalvõistluse teise ringi pääsesid suusahüppajad Artti Aigro ja Kevin Maltsev. Kusjuures neist said esimesed eestlased, kes sellise saavutusega mainekal võistlusel hakkama on saanud.

Nelja hüppemäe turneel võistelakse finaalvõistlusel paarides, kus avavoorust saavad edasi paaride võitjad ja neile lisaks viis parimat kaotajat. 23-aastane Aigro sai kirja 113,5 m pikkuse hüppe, mille eest sai kokku 95,6 punkti. Tema vastane, norrakas Anders Fannemel, maandus 106 m joonel ja sai hüppe eest 80,7 silma.

22-aastane Maltsev tegi samuti 113,5 m hüppekaare ja sai lõpuks 92,5 punkti. Tema vastaseks oli soomlane Vilho Palosaari, kes piirdus 109 m ja 88,3 silmaga.

Teises ringis eestlased kõrgesse mängu ei kerkinud. Aigro lõpetas võistluse 190,7 punktiga 29. ja Maltsev 178,8 silmaga 30. kohal.

Võistluse võitis poolakas Dawid Kubacki, kes sai kahe hüppe eest kokku 265,2 punkti. Teine oli norrakas Halvor Egner Granerud (261,7) ja kolmas sloveen Anže Lanišek (258,8).

«Täna oli see päev, millal lõpuks duelli võit tuli. Ja kindlasti on mul hea meel ka Kevini üle, kes samuti duelli võitis ja sai oma esimese MK-punkti! Kindlasti oli see tore päev eestlastele,» sõnas Aigro võistluse järel pressiteates.

«Hüpetest rääkides, siis võrreldes eilsega olid tingimused palju raskemad ja seda oli ka näha teise vooru hüpetest üldisemalt. Samas sai positiivse noodiga lõpetada Innsbrucki ja suunduda Bischofshofeni,» jätkas ta.

Nelja hüppemäe turnee üldliider on kolme etapi järel 877,8 punktiga Granerud. 394,2 silma kogunud Aigro on 36. ja 286,7 punkti kirja saanud Maltsev 43. kohal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles