Andres Oper skandaalsest fotost: mõistan tekkinud pahameelt (8)

Copy
Andres Oper.
Andres Oper. Foto: Jana Pipar/jalgpall.ee

Eesti jalgpallikoondise abitreener ja endine väravakütt Andres Oper ütles Postimehele, et ei teadnud õhtusöögile minnes, et seal on ka Venemaa peatreener Valeri Karpin. Samuti kinnitas Oper, et on sõjavastane ja Karpini vaadetega pole ta kursis.

Andres Oper kirjutas Postimehe päringule vastates, et mõistab tekkinud pahameelt ja seda, kuidas sotsiaalmeediasse üles riputatud foto mõjus. Karpini osalemisest õhtusöögil ei olnud tema sinna minnes teadlik ning samuti kinnitas ta, et räägiti ainult jalgpallist.

«Olen iseseisva Eesti patrioot ning NSVL-i aega mäletan läbi erinevate murede, mis meiegi peret saatsid. Narvas kasvanud Karpin võib muidugi tunda minevikku teisiti, ma ei tea tema vaateid. Olen tugevalt sõjavastane inimene ja osalemine õhtusöögil ei mõjutanud mitte kuidagi minu hoiakuid mineviku suhtes ega sõjavastasust,» ütles Oper.

Ta lisas, et on nõus, et jalgpallur peab avalikkuse ees olema ettevaatlik, kuid sellise olukorra tekkimsit oli raske ette näha. «Olen kindel, et kõik õhtusöögil osalenud endised ja praegused koondislased on igas tähenduses Eestile lojaalsed. Loodan, et see teema ei tekita lõhet inimeste vahel, kes tegelikult on üksmeelselt selle sõja vastu ja suudame süüdistamisele nüüd lõpu teha,» lisas ta.

Tagasi üles