Valeri Karpini pildiskandaal jõudis Saksamaa meediasse (8)

Toimetas Ville Arike
Copy
Valeri Karpin 2021. aastal esimesel pressikonverentsil Venemaa koondise peatreenerina.
Valeri Karpin 2021. aastal esimesel pressikonverentsil Venemaa koondise peatreenerina. Foto: TATYANA MAKEYEVA/REUTERS/Scanpix

Pildiskandaal Eesti jalgpallurite ja Venemaa koondise peatreeneri Valeri Karpini vana aasta ärasaatmise õhtusöögist on jõudnud ka Saksamaa meediasse, kus kirjeldatakse juhtunut.

Ajaleht Hamburger Morgenpost on avaldanud sealse uudisteagentuuri DPA tehtud loo. Selle alustuseks tõdetakse, et endise Eesti koondislase Andrei Stepanovi poolt Instagrami postitatud foto on esmajoones kutsunud kriitikat esile fännidelt, sest Venemaa koondise peatreeneriga ühe laua taga istumine pole Venemaa sõja tõttu Ukrainas Euroopa Liidu riigis just tervitatav.

«Mitmete endiste ja praeguste Eesti koondislaste eraviisiline kohtumine Venemaa koondise peatreeneri Valeri Karpiniga tekitas tormi. Selle Baltikumis asuva Euroopa Liidu riigi fänniklubi taunis mängijate ühispilti Karpiniga ega pidanud ühist söömaaega aktsepteeritavaks. Neil Eesti kodanike ja rahvuskoondise esindajatena on suurem moraalne kohustus seista samade väärtuste eest, mida esindavad Eesti riik ja suurem osa Euroopast, teatas fänniklubi.

Koos mitme endise Eesti koondise mängijaga olid pildil praegune kapten Konstantin Vassiljev, ründaja Sergei Zenjov ja abitreener Andres Oper. 

«Mul pole suurt rohkem öelda. See pilt on olemas,» kommenteeris Vassiljev Eesti meediale. «Kohtumine oli. Tavaline õhtusöök, jalgpallijutud. On keeruline anda adekvaatset vastust.»

Jalgpalliliidu president Aivar Pohlak kaitses mängijaid. Ta ütles, et teistmoodi mõtlevate inimestega kohtumine on inimõigus. Vassiljevi ja Zenjovi koduklubi Tallinna FC Flora kõneisik andis sarnase kommentaari.

Eesti meedia seevastu pelgas, et selle kohtumise kasutab ära Venemaa propaganda. Karpin on sõja tõttu rahvusvaheliselt isoleeritud Venemaa koondise peatreener olnud 2021. aastast. 53-aastane juhendaja sündis NSV Liidu ajal Eesti linnas Narvas, mis asub Venemaa piiri ääres,» vahendas ajaleht DPA lugu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles