Karpini abikaasa: Valeri on pere suurim Eesti patrioot (10)

Toimetas Ville Arike
Copy
Valeri Karpin koos abikaasa Darjaga Tallinnas, raekoja platsil.
Valeri Karpin koos abikaasa Darjaga Tallinnas, raekoja platsil. Foto: Instagram /Valeri Karpin

Eesti jalgpallurite ja Venemaa koondise peatreeneri Valeri Karpini pildiskandaali on üles korjanud kõik Venemaa suuremad spordiportaalid. Portaal sports.ru meenutas ka Karpini abikaasa Darja Karpina poolt Eesti kohta ülivõrdes räägitut.

Loo alguses on ülevaade toimunust, lisaks fänniühenduse Jalgpallihaigla avaldus, koondislaste Konstantin Vassiljevi ja Sergei Zenjovi esimesed kommentaarid, nende ja koondise abitreeneri Andres Operi ühisavaldus, samuti jalgpalliliidu presidendi Aivar Pohlaku kommentaar.

Edasi jätkub lugu aga mitte Eesti sõimamisega nagu mõnel pool mujal, vaid vastupidiselt. «Eesti – Karpini kodumaa. Ta alustas mängimist Narvas ja tahab seal elada pensionipõlves,» seisis vahepealkirjas.

Sports.ru lugu jätkus ülevaatega Karpini seotusest Eestiga: «Jevgeni Savinile antud intervjuus ütles treener, et võtab iga uue aasta vastu Narvas koos emaga. «Tulen 100 protsenti Narva tagasi. Millal, ei tea. Kui jään pensionile, tulen siia.»»

Portaal jätkas Darja Karpina jutustusega (kas räägitud on praegu või millalgi varem, loost ei selgu), kuidas Valerile väga meeldib Eestis.

«Naeran kogu aeg – tema on perekonnas see kõige suurem patrioot, eestlane. Ta tõepoolest väga armastab Eestit, kogu aeg kipub siia, esimesel võimalusel. Kogu aeg räägib, et elab pensionipõlves ainult Eestis.

Kui sõidame Eestisse, räägib ta alati: vaata, kui äge siin on! Lumi on põlvini, miinus 20 – äge! Suvel aga sajab vihma.

Ta tõepoolest armastab. Tema hing puhkab siin. Ilmselt ka seetõttu, et siin on rahulik. Ta on sellest [peatreeneri tööga kaasnevast] suurest vastutusest ja meediahuvist väsinud,» rääkis Karpina.

Ühtlasi rõhutas ta, et Karpinit ei saa pidada niivõrd Venemaa kodanikuks kui venelaseks, kes on pärit Eestist: «Niisugune see tänapäeva maailm on. Ta ikkagi pole mitte niivõrd Venemaa kodanik kui venelane. Tunnetan Eestis ja Venemaal elavate venelaste vahet. Mitte et üks oleks parem ja teine halvem, kuid mentaliteet on erinev. Ta on nii palju aastaid Hispaanias elanuna kujunenud läbinisti Eesti fanaatikuks. Ta ikkagi ei ole niivõrd Venemaa kodanik, vaid venelane, kes on pärit Eestist.»

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles