Venemaa ja Valgevene tennisistid lubati protestide kiuste Austraalia lahtistele (1)

Toimetas Ville Arike
Copy
Venelane Daniil Medvedev on meeste turniiri üks suursoosikuid.
Venelane Daniil Medvedev on meeste turniiri üks suursoosikuid. Foto: Brenton Edwards/AFP/Scanpix

Aasta esimese tennise suurturniiri Austraalia lahtiste meistrivõistluste korraldajad teatasid, et ei järgi Wimbledoni eeskuju ning lubavad osaleda ka Venemaa ja Valgevene tennisistidel.

Survet nende riikide esindajate eemaldamisele Austraalia lahtiste korraldajatele avaldati. Tennis Australia teatas oma avalduses: «Venemaa ja Valgevene mängijad tohivad rahvusvahelistel võistlustel osaleda individuaalsete sportlastena ning nii on ka 2023. aasta Austraalia lahtistel meistrivõistlustel. See vastab Austraalia spordiministri poolt sätestatud põhimõtetele.»

Ukraina suursaadik Austraalias Vassõl Mõrošnõtšenko oli eelnevalt teinud ametliku avalduse, kus kutsus sealset tenniseliitu järgima Wimbledoni eeskuju, sest Venemaa sõjaline agressioon Ukrainas kestab. «Soovin Tennis Australia juhtidega kohtuda, saamaks teada, miks ei järgitud Wimbledoni eeskuju,» teatas pettunud suursaadik.

Avaldati ka suurturniiril osalevate mängijate nimekiri. Kui keegi ei loobu, siis naiste WTA edetabelis 32. kohal asuv Kaia Kanepi ilmselt asetust ei saa, sest nimekirjas on kolm temast kõrgema nn kaitstud edetabelikohaga mängijat: ameeriklanna Sofia Kenin, venelanna Anastassia Pavljutšenkova ja tšehhitar Karolina Muchova. Paremikust puudub aga vaid maailma 10. reket, rumeenlanna Simona Halep.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles