Ainsa eestlasena pääses lõppvõistlusele Aigro, kes tahab turneele ilusa punkti panna

Postimees Sport
Copy
Artti Aigro Innsbrucki hüppemäel.
Artti Aigro Innsbrucki hüppemäel. Foto: Christian Bruna/EPA/Scanpix

Neljapäeval toimunud suusahüppajate Nelja hüppemäe turnee viimase etapi kvalifikatsioonis pääses ainsa eestlasena edasi Artti Aigro.

Austrias Bischofshofenis peetud kvalifikatsioonis hüppas Aigro 125 meetrit, kogus 123,8 punkti ja sai 65 sportlase seas 28. koha. Kevin Maltsev tegi vaid 97-meetrise õhulennu, sai 61,3 punkti ja pidi leppima 64. tulemusega.

Aigro tunnistas, et oli treeninghüpetel raskustes, kuid suutis ennast kokku võtta. «Tegemist on väga erilise mäega ega sarnane kuidagi turnee kolmele esimesele. Kvalifikatsiooni hüppele läksin lihtsalt tühjema peaga ja õigel ajal õige hüpe. Saab rõõmsa tujuga homsele vastu minna.

Homme on turnee viimane päev. Algas see küllaltki raskelt, aga Garmischi punktikoht tõi rõõmu. Eks vaatame, mis homne päev toob, aga loodan turneele ilusa punkti panna,» ütles Aigro pressiteate vahendusel.

Kvalifikatsiooni võitis Nelja hüppemäe turnee liider Halvor Egner Granerud, kes tegi 137-meetrise hüppe ja sai 151,9 punkti. Norralase järel olid poolakas Dawid Kubacki (137,5 m, 147,5 p) ja sloveen Anze Lanisek (134,0 m, 143,7 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles