Euroliiga punane latern lõpetas Baskonia pika võiduseeria

Karl Mihkel Eller
Copy
Maik-Kalev Kotsar (palliga).
Maik-Kalev Kotsar (palliga). Foto: Filip Singer/Epa/Scanpix

Korvpalli Euroliigas kaotas Eesti korvpallikoondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Baskonia tabeli punasele laternale Berliini Albale 84:85. Ühtlasi sai lõpu Hispaania klubi 12 mängu kestnud võitudeseeria.

Võõrustajad vedasid Berliinis toimunud kohtumist algusest peale. Poolaja kaotas Baskonia 48:54, kuid otsustaval veerandil tuldi mängu tagasi. Baskonia pääses 84:82 juhtima, kui mängida jäi 4.26, kuid paraku rohkem korve eestlaste klubi ei visanud.

Kohtumise viimane korv visati, kui mängida jäi 2.05 ning Alba asus juhtima 85:84. Viimasel kahel minutil tekkis mõlemal klubil palju võimalusi, kuid realiseerida neid ei suudetud. Viimane sõna jäi Baskoniale, kuid viimase sekundi viskel eksis Matthew Costello ja pall tuli korvirõngast välja.

Eesti koondislased täna palju mänguaega ei teeninud. Kotsar rassis väljakul 16.31, viskas neli punkti, noppis kaks lauapalli ja andis ühe resultatiivse söödu, Raieste platsile ei pääsenudki.

Kui Alba jaoks oli tegemist teise järjestikuse võiduga, siis enne seda oli Euroliigas saadud 12 kaotust järjepanu ning ollakse viimasel kohal. Baskonia jaoks lõppes 12 kohtumist kestnud võiduseeria, seda kõikide sarjade peale kokku. Euroliigas ollakse 11 võidu ja 6 kaotusega jätkuvalt esikolmikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles