Suusaboss võttis Venemaa kohta öeldud sõnad tagasi (2)

Christopher Krutto
Copy
Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) peasekretär Michel Vion.
Rahvusvahelise Suusaliidu (FIS) peasekretär Michel Vion. Foto: www.fis-ski.com

Kuigi septembris sõnas rahvusvahelise suusaliidu (FIS) peasekretär Michel Vion, et venelased võivad juba sel hooajal MK-sarja naasta, siis nüüd tunnistas ta, et tegi suure vea.

«Ma ütlesin midagi, mida ma poleks pidanud ütlema,» tunnistas Vion Norra portaalile Nettavisen.

Septembris rääkis Vion, et Venemaa ja Valgevene sportlasi plaanitakse võistluskarussellile tagasi lasta ning see juhtub varem või hiljem. Ometi on ajapikku mõistnud prantslane, et keeras kokku korraliku käki.

Kohe peale seda teadaannet tõusis suusamaailm tagajalgedele ning mitmed tippsuusatajad ähvardasid sellisel juhul võistlusi boikoteerida. Murdmaasuusatamise MK-sarja suursponsor Coop kinnitas samuti, et astuks Vene ja Valgevene sportlaste MK-sarjaga liitumise puhul lepingust tagasi.

«Mu naine on norralanna, nii et ma tean, et te olete selle teema osas tundlikud,» jätkas Vion Norra väljaandele antud intervjuud. Tema sõnul kordas ta vaid Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) presidendi Thomas Bachi sõnu, kes mõni nädal varem oli öelnud, et ühel päeval venelased naasevad.

Kuu pärast Vioni väljaütlemisi kinnitas FIS, et agressorriikide suusatajate võistluskeeld jääb jõusse vähemalt selle hooaja lõpuni.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles